Facebook!

Beyazlatma

beyazlatma

Beyazlatma (Bleaching) İşlemi Nedir Ve Nasıl Yapılır?   

   Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayacağı (home bleaching) bir yöntemdir. İkincisi ise klinikte hekiminiz tarafından yapılan (Office bleaching) beyazlatmadır.

Diş Beyazlatmanın Aşamaları

Home Bleaching
- Hekimin ağızdan ölçü alıp, dişlerin üzerine takabileceğiniz ince lastik kalıpları hazırlatmak
- Hastanın kendisi için hazılanmış özel kalıbın içerisine ilaç yerleştirerek bu kalıbı beyazlatılacak dişlerin üstüne günde en az 6 – 8 saat takması gerekmektedir. Gece uyku esnasında takılması tercih sebebidir.
- Tedavinin ortalama 1 – 2 hafta içinde sonlandırılması

Office Bleaching
- Ağartıcı ilaç bu işlem hakkında deneyimli olan bir hekim tarafından diş üzerine yerleştirilir.
- İlgili dişin üzerine beyaz renkli ışık kaynağı belli bir süre tutulur.
- İşlem bittiğinde hemen gözlenebilir.

   Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

Dişlerimi Ne Kadar Beyazlatacak?

   Dişlerin beyazlaşmaları sarı ton dişlerde kolaylıkla 6 – 8 ton beyazlaya bilirken, gri tondaki dişlerin beyazlatılması daha zor olmaktadır. Hekiminiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında size bilgi verecektir.

Beyazlatma (Bleaching) İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

   Dişler bleaching işlemi yapılırken hassasiyet hissedebilir. Bleaching işlemi durdurulduğunda bu hassasiyet geçecektir Eğer dişlerde sızlama olursa hekim tarafından dişlere flor uygulanarak hassasiyet giderilebilir.

   Bleaching sonrası 1 gün süreyle gıda boyası içeren ve renklendirici gıdalardan uzak durmanız (renkli şekerler, kahve, çay, sigara) dişlerinizin beyazlığının daha uzun süre değişmemesini sağlayacaktır. .